Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Célzottan a kisvállalatokat tá
  2007-11-29 21:33:16, csütörtök
 
  Célzottan a kisvállalatokat támadja a BSA


A Business Software Alliance gyakran kerül a kritikák kereszttüzébe. A szervezetet rendszeresen illetik hazánkban is a szoftverrendőrség és más jelzőkkel, módszereiket is egyre több kritika éri.



A BSA eddig azt állította, hogy elsősorban a nagy szoftvermásolókat és az illegális kópiákat használó vállalatokat tekinti fő ellenfelének. Most azonban kiderült, az Egyesült Államokban mintha megfordulna ez a folyamat és ennek kapcsán egy érdekes ügy borzolja a kedélyeket. Michael Gaertner féltette a cégét. A BSA képviselői ugyanis levelet küldtek neki, amelyben közölték vele, hogy tudomásuk szerint a tíz embert foglalkoztató galvestoni (Texas) építészirodájában másolt számítógépes programokat használ. A szervezet felajánlotta, hogy peren kívüli egyezség keretében önként fizessen 67 000 dollár kártérítést, különben beperlik, és egy vesztes eljárás jóval többe kerülhet.

Az eset nem egyedi, ugyanis a BSA az Egyesült Államokban a hasonló esetekben főleg kisebb cégeket és nem nagyobb vállalatokat citál a vádlottak padjára. A szervezet tavaly Észak-Amerikában 13 millió dolláros bevételhez jutott a kártérítési perekből, az érintett cégek 90 százaléka kisvállalkozás volt. A BSA azzal érvel, hogy sok ilyen kisebb cég használ másolt szoftvereket, a bírálók szerint viszont az egyes szoftverek licenckövetelményei annyira bonyolultak, hogy csak a nagyobb vállalatok engedhetik meg maguknak a pontos betartásukat.

Másolás vagy letöltés nélkül is könnyen bajba lehet kerülni, például a gépek egyszerű tovább használatával. Az új, modern gépeket az intenzív műszaki tevékenységet igénylő munkatársakhoz szokták kerülni, míg az ő gépeiket a titkárnők, vagy az egyszerű adminisztrátorok kapják meg. Sok vállalat ilyenkor elfeledkezik, vagy nem is tudja, hogy mivel csak egy licencet vásároltak, a régi gépről le kellene törölni a szoftvert, hanem ott marad a titkárnő gépén. A helyzetet fokozza, a rengetegféle licenc: van olyan, ami megosztható a szervezetben lévő gépek között, és van amit egy munkatárs az otthoni és a céges gépén is használhat egyszerre. Ezt megszorozva néhány tucat programmal már egyből képtelenség mindent szemmel tartani, és a BSA máris hatalmas kalózkodást regisztrál a cégnél.

Gaertner esetében is erről volt szó. Egyes alkalmazottai ugyanis nem tudtak megnyitni egyes fájlokat, ezért elkezdtek keresni egy megfelelő szoftvert. Azzal azonban nem foglalkoztak, hogy vállalati célra fizetős programot telepítenek a számítógépükre. A helyzetet csak súlyosbította, hogy az irodában elvesztek néhány legális alkalmazás papírjai is. "Nem volt megfelelő a tudásunk ezekhez a dolgokhoz, és tény, hibás volt a könyvelésünk is" - ismerte el Gaertner, aki 40 000 dollárt fizetett peren kívül a BSA-nak.

A szervezet kritikusai kiemelik, hogy a másológyárak helyett a keményen dolgozó apróbb cégek vannak a fő célkeresztben, ezeknek viszont nincsenek meg a szükséges technológiai, szervezeti és jogi erőforrásaik a BSA kivédésére. A helyzetet még inkább megnehezíti a komplex licencfeltételek figyelemmel kisérése, így sok cég nincs is tudatában annak, hogy szerzői jogokat sért. A szervezet szempontjából logikusnak ható lépés, miszerint a kisebb ellenállás irányába mennek és a lehető legnagyobb haszon elérésére törekednek, hosszútávon semmilyen előnnyel nem jár, hiszen csupán elrettentő példákat statuálnak.

A szervezetet 1988-ban alapították az illegális szoftvermásolatok visszaszorítására. A tagok között megtalálható a Microsoft, az Adobe, az Autodesk, az Apple, a McAfee, a Hewlett-Packard, az IBM és a Symantec. A Business Software Alliance évente 3 millió dollárt költ reklámokra, amelyek közül többet számos kritika ért az elmúlt esztendőkben. Jelenleg világszerte minden száz szoftverből 35 illegális másolat, az okozott kár a szervezet adatai szerint tavaly elérte a 40 milliárd dollárt. A legalacsonyabb 21 százalékos értéket évek óta az Egyesült Államokban regisztrálják és ez minden drasztikus büntetéssel fenyegető hirdetés ellenére sem akar jelentős mértékben csökkenni.

Persze van más megoldás is, hiszen ki kötelezhet bárkit is a Microsoft és más cégek termékeinek használatára. Erre már Michael Gaertner is rájött időközben, a cégtulajdonos ugyanis az eset után úgy döntött, hogy soha többet nem akar semmilyen kapcsolatba kerülni a BSA által képviselt cégekkel és ezért minden az irodája számítógépein használt programját lecserélte nyílt forráskódú vagy szabadon használható alkalmazásokra. A megoldás nem rossz, hiszen ma már minden szoftvernek van ingyenes alternatívája, még ha az átállás sok esetben nem igazán zökkenőmentes. Azonban ez még mindig jobb ez a módszer, mint esetleg dollár tízezreket fizetni kártérítésként.

sg.hu

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=12028
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adminisztrátorok, licencfeltételek, kisvállalatokat, alkalmazásokra, legalacsonyabb, kártérítésként, számítógépükre, munkatársakhoz, kisvállalkozás, alkalmazottai, alternatívája, foglalkoztató, regisztrálják, célkeresztben, szempontjából, cégtulajdonos, tevékenységet, használatával, számítógépein, zökkenőmentes, súlyosbította, kereszttüzébe, ellenfelének, vállalatokat, másológyárak, technológiai, foglalkoztak, elfeledkezik, betartásukat, szoftvereket, rengetegféle, szervezetben, számítógépes, megtalálható, felajánlotta, könyvelésünk, kisvállalatokat támadja, kritikák kereszttüzébe, szervezetet rendszeresen, nagy szoftvermásolókat, illegális kópiákat, szervezet felajánlotta, vesztes eljárás, hasonló esetekben, vádlottak padjára, szervezet tavaly, kártérítési perekből, érintett cégek, bírálók szerint, egyes szoftverek, nagyobb vállalatok, pontos betartásukat, Business Software Alliance, Egyesült Államokban, Michael Gaertner,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Emberként automatikusan értéke...  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Volt egy...  Gaál Viktor gondolata  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A Föld napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Maradék idő  A Gömb  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Gondolatok az életről és szere...  Esti kép  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Április 22. a Föld napja, 
Bejegyzés Címkék
kisvállalatokat támadja, kritikák kereszttüzébe, szervezetet rendszeresen, nagy szoftvermásolókat, illegális kópiákat, szervezet felajánlotta, vesztes eljárás, hasonló esetekben, vádlottak padjára, szervezet tavaly, kártérítési perekből, érintett cégek, bírálók szerint, egyes szoftverek, nagyobb vállalatok, pontos betartásukat, gépek egyszerű, intenzív műszaki, egyszerű adminisztrátorok, licencet vásároltak, régi gépről, titkárnő gépén, helyzetet fokozza, rengetegféle licenc, szervezetben lévő, céges gépén, megfelelő szoftvert, helyzetet csak, irodában elvesztek, tudásunk ezekhez, szervezet kritikusai, másológyárak helyett, keményen dolgozó, szükséges technológiai, komplex licencfeltételek, szervezet szempontjából, kisebb ellenállás, lehető legnagyobb, szervezetet 1988-ban, illegális szoftvermásolatok, tagok között, elmúlt esztendőkben, szervezet adatai, cégtulajdonos ugyanis, eset után, irodája számítógépein, adminisztrátorok, licencfeltételek, kisvállalatokat, alkalmazásokra, legalacsonyabb, kártérítésként, számítógépükre, munkatársakhoz, kisvállalkozás, alkalmazottai, alternatívája, foglalkoztató, regisztrálják, célkeresztben, szempontjából, cégtulajdonos, tevékenységet, használatával, számítógépein, zökkenőmentes, súlyosbította, kereszttüzébe, ellenfelének, vállalatokat, másológyárak, technológiai, foglalkoztak, elfeledkezik, betartásukat, szoftvereket, rengetegféle, szervezetben, számítógépes, megtalálható, felajánlotta, könyvelésünk, erőforrásaik, rendszeresen, használatára, módszereiket, esztendőkben, kapcsolatba, megnehezíti, szoftvernek, megszorozva, megosztható, figyelemmel, kalózkodást, telepítenek, büntetéssel, programokat, termékeinek, képtelenség, kártérítést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.